הזמן שובר מתנה!

הזמן מקום

מעשנים?

חינקלי פטריות ועדשים

על המתכון הקל והסופר-טעים הזה אחראית גליה קלדרון ויסמן המוכשרת, שעובדת במטבח של "ננוצ'קה" ותרמה לא מעט להצלחה של התפריט הטבעוני השבועי שם. מי אמר שחייבים ביצה כדי להכין בצק?

חומרים ל-45 יחידות

לבצק:
250 גרם קמח לבן
250 גרם קמח דורום
1 כף שמן זית
כ-1 כוס מים

למילוי:
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות (רצוי בלאדי) מושרות במים כ-3 שעות ומבושלות לריכוך
1 סלסלה פטריות שמפיניון, קצוצות
1 כרישה, קצוצה
2-3 שיני שום
מעט אגוז מוסקט מגורד, מלח, פלפל
שמן צמחי

מכינים את הבצק: מניחים בקערה את הקמחים, כף שמן זית ו-1/2 כוס מים ומערבבים. לשים ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך (עד כוס אחת) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט גמיש (לישת יתר תגרום לבצק להיות "לעיס"). עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
מכינים את המילוי: יוצקים למחבת מעט שמן ומעט מים ומחממים. מטגנים-מאדים מטגנים במעט שמן ומים את הכרישה והפטריות במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
+ במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שיני השום ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומערבבים היטב.
+ מרדדים את הבצק במכונת פסטה לדפים בעובי מס' 2. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים בערך כף המילוי במרכז כל עיגול. מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים היטב.
+ מרתיחים בסיר מים מומלחים. מבשלים את החינקאלי כ-8 דקות במים מבעבעים, עד שהחינקאלי צפים על פני המים. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים.

חינקלי - ננוצ'קה

ENGLISH