הזמן שובר מתנה!

הזמן מקום

מעשנים?

שווארמה טבעונית מטריפה

שווארמה ביתית מלאה בטעמים מערפלי חושים!

1 ק״ג סייטן (לכמות של 4 סועדים)

1 בצל לבן

3 שיני שום

250 מ"ל שמן זית

לתיבול:

½  כף מלח

½  כף קארי

½  כפית עמבה (לא חובה, אך רצוי 🙂 )

½  כף כמון

½  כף פפריקה מתוקה

תוספת של סלט סלסה גרוזיני:

10 עגבניות טריות ואדומות

5 שיני שום

כף עמבה

חופן של כוסברה קצוצה

½ כפית מלח

½ כפית חומץ

כף פפריקה מתוקה

להכנת הסלסה:

טוחנים את העגבניות והשום במעבד מזון, מוזגים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומניחים בצד.

להכנת תערובת השווארמה:

פורסים לחתיכות דקות את הסייטן.

מערבבים בקערה את כל התבלינים.

מוסיפים שמן ומערבבים עד לתערובת אחידה, יוצקים על השווארמה ומשרים (עד לכדי ספיגת הטעמים).

מטגנים את הבצל עד לקבלת מראה זהוב, ומוסיפים את תערובת השווארמה למחבת,

מקפיצים ומבשלים כ-5 דקות.

מגישים את המנה לצד הסלסה וסלט ירקות קצוץ, ולמי שבא להתפרע יכול להוסיף פיתה קלויה,

והרי לכם ארוחה משובחת.

בתאבון!

ENGLISH