עוגיות טחינה ללא גלוטן
עוגיות טחינה נימוחות וטעימות ללא גלוטן – לחיים עשירי ברזל
להכנה מהירה וקלילה:
עוגיות טחינה – מצרכים: (לכמות של כ-22 עוגיות)
- כוס טחינה משומשום מלא – ממליצה בחום על הסוג האתיופי
- 3 כוסות קמח ללא גלוטן
- ½ כוס סוכר חום – דמררה, או מהסוג הרטוב. ניתן גם להשתמש בסוכר לבן, אך פחות רצוי 🙂
- 220 גר׳ של שמן קוקוס
- ¾ כפות רוטב מייפל
- ½ כוס גרעיני חמניה
- 3 כפות של קורנפלור
- 2 כפות של שמן תירס
- ½ כפית מלח
עוגיות טחינה – איך מכינים:
מחממים מראש תנור על כ- 180 מעלות
מערבבים את כל המרכיבים עד שמקבלים עיסה אחידה ולא דביקה ומכינים כדורים קטנים
מניחים אותן בתבנית אפייה ואופים כחצי שעה
ניתן לקשט עוגיות טחינה באגוזים קלויים (אגוזי מלך, לוז, פקאן, וברזיל)
זכרו תמיד לצרוך ברזל ממקורות הטבע הקסומים ביותר!
בתאבון!