הזמן שובר מתנה!

הזמן מקום

מעשנים?

גלילות חצילים עם אגוזים

אגוזי מלך הם כנראה המוצר הנצרך ביותר בגיאורגיה, אולי חוץ מרימונים. המילוי הנפלא הזה שהם מככבים בו, הוא שידוך נהדר לבשר הרך הנימוח של החצילים.

חומרים ל-10 מנות

3 חצילים גדולים, פרוסים לאורך בעובי חצי סנטימטר
מלח גס
קורנפלור לקימוח
שמן לטיגון

למלית:
300 גרם אגוזי מלך טחונים גס
5 שיני שום כתושות
1/2-1 פלפל חריף קצוץ
1/4 צרור כוסברה קצוצה
3-4 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים: שמיר, בזיליקום ונענע
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
מעט פפריקה חריפה
מעט כורכום
מלח, פלפל

+ בוזקים מלח על פרוסות החציל, מניחים במסננת למשך חצי שעה, שוטפים ומייבשים.
+ מחממים שמן במחבת, מקמחים את פרוסות החצילים בקורנפלור ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
+ מערבבים את חומרי המלית ומתבלים. התערובת שמתקבלת צריכה להיות נוחה למריחה, דומה במרקמה לממרח חומוס. אם התערובת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.
+ מורחים שכבה דקה של המלית על פרוסות החציל,  ומגלגלים לגלילות. משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת טעמים. מניחים על כל צלחת 2-3 גלילות ומגישים.

גלילות חצילים

ENGLISH