הזמן שובר מתנה!

הזמן מקום

מעשנים?

צ'ורצ'חלה – המנצ׳יז הגרוזיני של סוף הלילה

במיוחד אם שתיתם במהלך הלילה כמיטב המסורת הגרוזינית…

אצלינו נותנים את הטאצ׳ ה״ננוצ׳קאי״ ופורסים אותו,

אבל נגלה לכם שהמכורים לא מכניסים הביתה פחות מנקניק שלם.

אגוזי מלך חתוכים לרבעים – 750 גר׳ (לחלק כ-150 גרם לכל מחרוזת)

 מחט תפירה וחוט חזק ועבה

חומרים להכנת הפלמושי (רפרפת ענבים):

קמח 160 גרם (כמות של 1 כוס + 2 כפות)

סוכר 75 גרם (כמות של 6 כפות)

יין אדום 1/4 ליטר

מיץ ענבים 1/4 ליטר  (אפשר מענבים טריים או תירוש)

מיץ פטל 120 מ"ל (כמות של 1/2 כוס)  (אפשר מפטל או מתרכיז)

תחליף דבש 1/2 כף

תמרהינדי 1/4 כף

אופן ההכנה:

+ השחילו את רבעי האגוזים על החוט בעזרת מחט. השאירו בקצוות יתרת חוט ארוכה.

בקצה אחד קשרו לולאה בקוטר 3 ס”מ לתליית ה”נקניק” שיתקבל לייבוש.

+ הכינו את הרפרפת:

שימו קמח וסוכר בסיר עם תחתית עבה ובשלו כ-2 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי בכף עץ.

הוסיפו את הנוזלים ובחשו כ- 15-10 דקות עד שתיווצר רביכה סמיכה.

הוסיפו את תחליף הדבש והתמרהינדי וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה.

טעמו ותקנו תיבול לפי הטעם – ניתן להוסיף סוכר או לדלל במעט מים, אך העיסה צריכה להישאר סמיכה.

הסירו מהאש.

+ כשהעיסה עדיין חמה מאוד, טבלו בה את שרשרת האגוזים, עד שהיא תעטוף אותם בשכבה עבה.

הוציאו ותלו לייבוש בטמפ’ החדר או במרפסת.

המשיכו לטבול כך את יתר השרשראות.

דאגו מראש לרפד את הרצפה בעיתונים לספיגת הטפטופים.

השאירו לייבוש במשך 5-4 ימים.

+ לקבלת “נקניק” עבה יותר יבשו 3 ימים, הכינו רביכה חדשה וטבלו טבילה נוספת.

+ להגשה כקינוח פלמושי:

הכינו את הרפרפת באותו תהליך. הניחו בקעריות אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים וצימוקים לפי הטעם.

צקו עליהם רפרפת חמה וקררו מעט. ניתן לאכול חמים או קר.

לגיוון: ניתן להחליף את אגוזי המלך באגוזי לוז שלמים או להשחיל צימוקים בין האגוזים.

ENGLISH